Weekly Salawat: Ya Warith (the Inheritor)

Allah says: “then We gave the Book as inheritance to those whom We chose of Our servants.” (35:32) In this prayer, Sayyidi Habib Umar bin Hafiz (may Allah preserve him and benefit us by him), teaches us to seek our portion of that inheritance.

اللَّهُمَّ يا اللهُ يا وارِثُ صَلِّ على عَبْدِكَ و حَبِيبِكَ سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ أَعْظَمِ وارِثٍ لِكِتابِكَ المُهَيْمِنِ الكَرِيمِ المَجِيدِ العَظِيمِ و مُوَرِّثٍ لِأَسْرَارِهِ و على آلِهِ و صَحْبِهِ و سَلِّمْ تَسْلِيماً، واجْعَلْ سَهْمِي مِنْ إِرْثِهِ سَهْماً جَسِيماً فَخِيماً و حَظِّي مِنْهُ حَظَّاً وافِراً عَظِيماً

O Allah, the Inheritor, bestow abundant prayers and peace upon Your slave and beloved, our Master Muhammad, the Prophet, the greatest inheritor of Your mighty and noble Book, the guardian of all other books, and the greatest transmitter of its secrets, and upon his Family and Companions. Bless me with a vast portion of his inheritance.